Work&theWorld.



Köln.
20th of July '12 to ---

Attending pastry school to achieve my Masters in Pastry. Making, tasting and developing new sweets, mastering exams and discovering this wonderful city.

...

Teilnahme am Vollzeit Meisterkurs um meinen Meisterbrief zu erlangen. Herstellung, Probieren und Entwicklung von neuem Süß, Prüfungsstress und Entdeckung dieser tollen Stadt.




London.
March to June 2012

Take a look at my experience working for William Curley, master patissier and chocolatier.
And of course lots of places, sights and foods.

...

Schau dir meine Erfahrungen bei William Curley, meisterlicher Patissier und Chocolatier, an.
Und natürlich viele Orte, Sehenswürdigkeiten und Essen.





Paris.
May 2011 and some times more

Come with me on my Paris stage (internship) and catch a behind the scenes look at "la grande épicerie de Paris".
And all the oh, so wonderful pâtisserie I was allowed to experience.

...

Komm mit auf mein Pariser stage (Praktikum) und erhasche einen Blick hinter die Kulissen der "grande épicerie de Paris".
Und all die oh, so wunderbare pâtisserie, die ich erleben durfte.




Münster.
August 2009 to January 2012
click here

Apprenticeship in two German Pastry Shops, the later being "Konditorei Mönnig", where I finished my final exam with an excellent grade.
A pastry workshop and classes at a local school complete my time as an apprentice.

...

Ausbildung in zwei deutschen Konditoreien, der zweite Betrieb war "Konditorei Mönnig", wo ich meine Gesellenprüfung mit einer herrausragenden Note absolvierte.
Eine überbetriebliche Ausbildung und der Besuch der Berufsschule komplettiert meine Zeit als Auszubildende.