Sunday, December 30, 2012

Krapfen.

 


The last recipe this year.

Oh, how quickly it went by.
The end of my apprenticeship, England, another move, master of pastry class.
I can't wait for the next exciting and eventful year.

And here it is:
yummy new year's eve "Krapfen".
Really, truly delicious.

...

Krapfen

Oil for frying

150ml water
100ml milk
50g butter
75g Quark (or low-fat cream cheese)
2 Tbsp. sugar
175g flour
Pinch of salt
4 eggs
50g Raisins
50g apple pieces, diced

1/4 tsp. cinnamon 
3 Tbsp. sugar

Heat the oil slowly (intended temperature 165-170 degrees celsius).

Boil water, milk, butter, cream cheese and sugar.
In one swing, add sieved flour and salt and mix until the dough comes clear of the bottom of the pan and sticks together in shape of a ball.
Immediately mix in one egg and let the dough cool down.
Then mix in the rest of the eggs, one by one.
Dice the apples and fold them in with the raisins.

Divide the dough into around 15 equal pieces and bake them to a golden-brown color in the hot fat.
Set on a plate lined with kitchen paper for a couple of moments to get rid of excess fat.
Mix the cinnamon and sugar and roll the Krapfen until completely covered.

...

Das letzte Rezept in diesem Jahr.

Oh, wie schnell es vorbeigerast ist.

Gesellenprüfung, England, ein weiterer Umzug, Meisterschule...
Ich freue mich auf ein weiteres, ereignisvolles und spannendes Jahr.

Und hier ist es: 

leckere Silvesterkrapfen. 
Wirklich sehr schmackhaft.

...

Krapfen

Öl zum frittieren

150ml Wasser
100ml Milch
50g Butter
75g Quark
2 Eßlöffel Zucker
175g Mehl
Prise Salz
4 Eier
50g Rosinen
50g Apfelstücke, klein gewürfelt

1/4 Teelöffel Zimt zum bestreuen
3 Eßlöffel Zucker

Das Öl langsam erhitzen (Zieltemperatur: 165-170 Grad Celsius).

Wasser, Milch, Butter, Quark und Zucker aufkochen.
Gesiebtes Mehl und Salz auf einmal hineingeben und solange rühren bis sich der Teig geballt vom Topfboden löst.
Sofort ein Ei unterrühren und den Teig abkühlen lassen.
Restliche Eier nach und nach unterrühren.
Äpfel würfeln und mit den Rosinen unter den Teig rühren.

Aus dem Teig mit einem Eßlöffel etwa 15 Häufchen abstechen und im heißen Öl goldgelb ausbacken.
Zum Abtropfen auf Küchenpapier legen.
Zimt&Zucker mischen und die Krapfen darin wälzen.